Ny version av Cognos Insight

EDIT: Jag skapade en ny modell med 10 miljoner poster och den har svarstider på under sekunden. Jag är imponerad. Nu ska jag prova med 100 miljoner… Jag återkommer om detta i ett annat inlägg.
Hej,
Igår släppte IBM en ny version av Cognos Insight (10.2.0.1). Jag har bara hunnit testa den en liten stund men det verkar mycket lovande. Stabilt, och många av de saker som kanske tyckts vara konstiga är nu borta. Det tydligaste jag märkte av var att man nu kan ösa på med bra mycket mer data än i förra versionen. Jag började med att lasta på en miljon rader. En ganska enkel modell men jag hade svarstider på ca 1-2 sekunder vad jag än gjorde. När jag sen lastade på med 10 miljoner poster blev svarstiderna mellan 5 och 10 sekunder. Helt ok med tanke på vad som faktiskt händer under huven.
Jag noterade också några nya diagramtyper. Snabba som blixten då IBMs nya diagrammotor RAVE ligger bakom diagrammen i nya Insight.

Det ska också vara enklare att skapa modeller vilket jag inte kunde verifiera. Mitt exempeldata rann rakt igenom utan några justeringar alls, vilket naturligtvis är gymt bara det. Men ofta är ju inte data lika tillrättalagd i verkligheten och då vill man att det ska vara enkelt.

Självklart kommer vi att återkomma med en utförlig beskrivning av nyheterna i Cognos Insight. Men först håller vi helg.

Om du inte kan hålla dig så laddar du hem en gratisversion från www.analyticszone.com.

Hälsningar
Pontus Sandgren, Produktspecialist IBM Cognos BI


Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.